Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Όλα καλά...

        Κάθομαι και πλέκω, πλέκω να δω και γω τι θα τα κάνω όλα αυτά. Αλλά τρέχουν τα χέρια μόνα τους και το μυαλό κάνει τα δικά του ταξίδια, βάζει προγράμματα, κάνει σχέδια. Πάντα στα πόδια μου κουλουριασμένη η Μαριζού, ζητάει όλο αγκαλίτσες χουχουλιάρικες να γουργουρίσει και να ζυμώσει. Χαζεύω που και που το κινητό μου για καμιά είδηση , μιλάμε με φίλες.

    Χτες εκεί που διάβαζα διάφορα, έπεσα πάνω σε μια είδηση που με συγκλόνισε. Αυτοκτόνησε λέει επιχειρηματίας μέσα στο μαγαζί του . Ο άνθρωπος γνωστός, τον βλέπαμε, είχε καφετέρια γνωστή στη καρδιά της πόλης μας, που πηγαίναμε συχνά για καφέ και ήταν πάντα γεμάτη κόσμο. 

    Στεναχωρήθηκα, προβληματίστηκα και τα 'βαλα με τον εαυτό μου που στεναχωριόμαστε γιατί δεν είναι φέτος οι γιορτές όπως άλλες χρονιές, που δεν μπορούν να έρθουν τα παιδιά κλπ . Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα που δεν τα αντέχουν άνθρωποι. Θέματα που γίνονται θηλιά στο λαιμό και σε πνίγουν. 

    Γι' αυτό ας μη μιζεριάζουμε και να λέμε ευχαριστώ έστω για αυτά που έχουμε και τα θεωρούμε αυτονόητα, αλλά δεν είναι πάντα......

8 σχόλια:

  1. Καλημέρα Χελώνα μου
    Σωστά μιλάς, συμφωνώ κι εγώ ότι μιζεριάζουμε για άνευ μεγάλης σημασίας πράγματα ενώ ο κόσμος χάνει τη ζωή του, τις δουλειές του, υπάρχει φτώχεια πολύ και μετά τον εγκλεισμό θα φανεί. Είναι δραματικά όλα αυτά και ναι ας λέμε ευχαριστώ που είμαστε καλά και τα παιδιά μας πρώτα από όλα.
    Καλή σου εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι Αννα μου, ας το προσπαθήσουμε τουλάχιστον. Καλή εβδομάδα να έχουμε.

      Διαγραφή
  2. Πάντα υπήρχαν θέματα σοβαρά υγείας, επιβίωσης μιας σκληρής πραγματικότητας και μιας βίαιης όψης της ζωής που ίσως δεν μας άγγιζαν. Όμως τη στιγμή που συμβαίνουν τόσα άσχημα γύρω μας δεν μπορείς πια να τα αγνοήσεις και οι αντιδράσεις είναι απόλυτα φυσιολογικές. Σε μια περίοδο κρίσης είναι δύσκολο να βιώσεις την ευγνωμοσύνη. Και άντε και το νιώθεις, μπορεί να λύσει το πρόβλημα; Φοβάμαι πως το θέμα της ευγνωμοσύνης το προσεγγίζουμε μόνο στα μεγάλα ζόρια και φυσικά σε ότι αφορά εμάς, ενώ ίσως θα έπρεπε να την έχουμε εντάξει στη ζωή μας καθημερινά.
    Χελωνίτσα να είσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστά, ίσως με αυτή τη δοκιμασία την εντάξουμε στην καθημερινότητά μας θέλουμε δε θέλουμε, τελικά. Καλή μας εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κριμααααααα
    αχ οι γιορτες παντα κανουν καποιους να μην αντεχουν
    την δηθεν ευτυχια "των αλλων" ολοι νομιζουν οτι οι "αλλοι" ειναι μες την χαρα οτι τα εχουν ολα.... τι απατη ..... οπως ελεγε κ η συχωρεμενη πεθερουλα μου ... "καθε σπιτι μονο του ξερει" τι εχει τι δεν εχει... κριμααααααα εσυ εκιε να συνεχισεις να ρηλαξαρεις με το βελονακι οντως ψυχοθεραπεια οπως κ το κεντημα ..... σε φιλωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ σωστα τα λες χελωνιτσα μου
    ας ειμαστε αισιοδοξοι και να αναζητουμε τροπους για να παραμεινουμε

    σε φιλω και σου ευχομαι μια ομορφη μερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό..
    Όλοι μαζί, χέρι με χέρι, καρδιά με καρδιά, για να περάσουν τα δύσκολα, Χελωνίτσα μου! 🌞

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για τους δισκους